Op 23 januari bracht Kom’mit met samenwerkingspartner WSP Westelijke Mijnstreek een bedrijfsbezoek aan partner P.l. (Penitentiaire Inrichting) Sittard. De P.I. werkt samen met ketenpartners en gedetineerden aan re-integratie. Bij dat laatste speelt arbeid een grote rol. Het vinden van betaald werk is namelijk een belangrijke voorwaarde voor ex-gedetineerden om niet terug te vallen in crimineel gedrag.

Guus is 25 jaar en gedetineerd. Hij werkt in de personeelskantine, de beste baan die “binnen” verkrijgbaar is. Binnen de vier muren van de P.I. heeft hij een horecacertificaat behaald. Een certificaat dat het voor Guus straks eenvoudiger moet maken betaald werk te vinden. “Ik hoop dat toekomstige werkgevers mij beoordelen op mijn kwaliteiten, niet op mijn verleden.” Aan ambitie ontbreekt het hem in ieder geval niet: “Ik wil later graag aan de slag in de horeca. Het liefst als manager van een restaurant of hotel.”

Staffunctionaris Ketensamenwerking Roland Sleijpen doet een oproep: “Wij zijn altijd op zoek naar bedrijven waar we (ex)-gedetineerden kunnen plaatsen. Bedrijven die hen een kans willen geven en willen bijdragen aan re-integratie.” Meer weten? Roland is bereikbaar via r.sleijpen@dji.minjus.nl.

Indien u als ondernemer overweegt om werkplekken te bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, dan voorzien onze werkgeversadviseurs u graag van informatie en advies.

Neem vrijblijvend contact op met 085-0484080 voor het maken van een afspraak of kijk op de gezamenlijke website vanhttps://www.werkgeversdienstverleningzuidlimburg.nl