Roland Moreau is directeur van Vitech Parts en PCB Equipment in Geleen. Hij heeft in beide bedrijven een aantal medewerkers in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Om de juiste kandidaat te vinden, legt hij al zeven jaar zijn vertrouwen in handen van jobcoach Rick Smeets van het Werkgevers Servicepunt (WSP). Een gesprek met Roland en Rick.

De directeur merkt al enkele jaren dat het steeds lastiger wordt om werknemers via reguliere weg te vinden. Advertenties in kranten leveren nauwelijks sollicitanten op en bij uitzendbureaus komt Roland ook niet altijd tot de juiste match voor vacante functies. Rick zijn eerste kandidaten werden vanuit het zogenaamde ‘600 banenplan’ bij Vitech geplaatst. Dankzij die goede ervaringen bleef de samenwerking duren.

Voorselectie

Regelmatig krijgt Rick dan ook een telefoontje van Roland als hij op zoek is naar een nieuwe werkkracht. “Rick kent ons en de cultuur van de bedrijven. Hij weet hoe de hazen huppen en weet precies aan welke eisen een medewerker bij ons moet voldoen. Rick doet steeds een goede voorselectie en stuurt mij vervolgens de cv’s van kandidaten door, eventueel met extra informatie. Hierna maak ik een selectie en worden de gesprekken georganiseerd. Ook daar is Rick bij aanwezig. De kandidaten draaien vervolgens een week mee en krijgen vervolgens een proefplaatsing. Die wordt maximaal twee keer verlengd. Als dat goed gaat, komt de medewerker in dienst.” Zo zijn inmiddels zes kandidaten in vast dienstverband gekomen. Dat is liefst 40% van het personeelsbestand.   

Filosofie bedrijf

Naast het uitgesproken vertrouwen in het WSP, is het ook onze filosofie om mensen met een achterstand een kans te geven. “Ik geef liever een kans aan mensen die graag willen werken, ondanks hun achterstand. Want daar hebben zij vaak niet voor gekozen.” Rick vult aan: “Ik vind het mooi dat het bedrijf ook energie steekt in elke kandidaat en rekening houdt met de noden van de mensen. Ik houd ervan als een bedrijf in oplossingen denkt en dat doet men bij Vitech Parts en PCB Equipment ook.”

Kans

De directeur raadt ook andere ondernemers aan om via WSP geschikte werkkrachten in dienst te nemen. “Dit is efficiënter en effectiever. Want op deze manier zie je meteen mensen, die bereid zijn om te leren en te werken”, vervolgt Roland. “Er zitten echt goede mensen tussen en die verdienen een kans. Want als je de juiste snaar weet te raken, dan zie je dingen gebeuren waar je versteld van staat. Geef je mensen erkenning en het gevoel dat ze ergens bij horen, dan groeit hun zelfvertrouwen.”

Mirwais Yusofzai (44) werkt zes jaar bij Vitech. Hij doet er IT-werkzaamheden. Zo is hij onder andere verantwoordelijk voor de webshop van het bedrijf. “Ik ben hier begonnen met het invoeren van data in de backoffice. Ik heb me gaandeweg verder opgewerkt en andere verantwoordelijkheden gekregen. Voor de webshop kreeg ik zelfs de kans om in Ierland een cursus te volgen. Op dit moment leer ik meer over webdesign.” Mirwais is heel blij met zijn baas en de kansen die er krijgt. “Verdiend”, reageert de directeur. “Hij durft en wil ook verantwoordelijkheid dragen. Zijn wil om te groeien, is voor ons ook een win-winsituatie.”

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.