In de praktijk

BIS BIS

Door 23 april 2017 Geen Reacties

Praktijkvoorbeeld BIS BIS

Werkgeversadviseur Lars Offermans: “Werkzoekenden die zich naar verwachting (nog) niet staande kunnen houden bij een reguliere werkgever krijgen ontwikkeltrajecten aangeboden. Een voorbeeld van zo’n ontwikkeltraject zijn de werkervaringsplaatsen die worden aangeboden door Stichting Kringloop BIS-BIS. Het doel is dat de werkzoekende na een jaar regulier kan gaan werken, met of zonder loonkostensubsidie. Omdat deze doelgroep al aan de slag is én er zicht is op de persoonlijke competenties kan het WerkgeversServicepunt Westelijke Mijnstreek makkelijker een succesvolle vervolgmatch maken.”

BIS-BIS is een kringloopbedrijf waar maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel staat. Niet alleen omdat gebruikte spullen er een tweede leven krijgen, maar ook omdat Bis-Bis mensen een kans geeft die het wat moeilijker hebben op de reguliere arbeidsmarkt. Dit doet het bedrijf onder andere door het aanbieden van werkervaringsplaatsen.

Begeleiding en ontwikkeling

BIS-BIS biedt een grote verscheidenheid aan werkzaamheden en functies, van verkoper tot sorteerder tot papierloper. Op de werkplek zelf is er veel expliciete en gestructureerde aandacht voor begeleiding en ontwikkeling. Zo worden de ontwikkeling, de arbeidsproductiviteit en de werknemersvaardigheden van de werkzoekende frequent gemonitord en besproken met de jobcoach van de gemeente.

De jobcoach van de gemeente heeft maandelijks een gesprek met de werkzoekende om zijn of haar ontwikkelingen te bespreken. Tussentijds is de jobcoach van de gemeente ook altijd bereikbaar en kunnen er individuele afspraken gepland worden. Indien nodig en mogelijk wordt scholing aangeboden om de werkzoekende te ondersteunen richting werk.

Kringloopbedrijf BIS-BIS biedt werkervaringsplaatsen aan werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt. Een win-win-situatie voor zowel BIS-BIS als de werkzoekenden!

 Opgebloeid en klaargestoomd

Ben Geven, bedrijfsleider van BIS-BIS: “Voor mij is het nog steeds mooi om te zien hoe een kandidaat zich ontwikkelt binnen BIS-BIS. Recent is er nog een kandidaat doorgegroeid naar een baan als magazijnmedewerker. Deze jongen is gestart met het opdoen van werkervaring én werknemersvaardigheden door eenvoudige werkzaamheden in ons magazijn. Door een goede begeleiding en de door de gemeente ingezette VCA- en heftruckcursus is de jongen opgebloeid en klaargestoomd voor de arbeidsmarkt. Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor!”

Meer informatie

Heeft u vragen n.a.v. dit praktijkvoorbeeld? Neem dan contact op met de werkgeversadviseur van BIS-BIS.