De eerste groep statushouders is geslaagd voor de training “vaktaal in het groen”.

Trots namen zij 3 april jl. uit handen van wethouder Felix van Ballegooij hun welverdiende certificaat in ontvangst. Vaktaal in het groen is een training voor mensen met een achterstand in de Nederlandse taal. De training wordt aangeboden binnen het beheer van de openbare ruimte van de gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein in samenwerking met sociaal werkvoorzieningsbedrijf Vixia. Esther Cerfontein, jobcoach bij het participatiehuis Sittard- Geleen, is vanaf het begin betrokken bij dit initiatief en heeft de training gecoördineerd. De training behandelt naast algemene werknemersvaardigheden, alle thema’s in het beheer van de openbare ruimte.De certificaten veilig werken langs de weg en veilig werken met kleine machines zijn onderdeel van de training.

De training bestaat uit theoretische en praktische lessen. In de theorielessen wordt aan de hand van beelden Nederlandse vaktaal geleerd. Cursisten leren de beheertechnieken en gereedschappen te benoemen. Tijdens de praktijklessen moeten, de beheertechnieken, het gebruik van de gereedschappen en de Nederlandse vaktaal worden toegepast. De training is afgesloten met een theoretische en praktische toets.

Een collega gaat deze week starten bij een werkgever. Voor twee andere collega’s zijn externe contacten gelegd. De andere 3 collega’s doorlopen nog een stageperiode bij wijkbeheer en zullen op een later tijdstip uitstromen naar een baan.

Cursisten en collega’s dank voor jullie inzet en van harte gefeliciteerd met dit mooie resultaat.

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.