Stel je bent jong of pas afgestudeerd. Het valt dan niet altijd mee om een baan te vinden. In feite sta je door gebrek aan ervaring aan de basis van de arbeidsmarkt. Kom’mit ontwikkelde onder andere voor deze doelgroep het project Kom’mit naar Werk. Het doel is werkzoekenden laten ontdekken welke arbeidsmogelijkheden er in de regio zijn.

Het ontstaan van Kom’mit naar Werk

Initiatiefnemer Richard van Eeden: “Als werkgeversadviseur jongeren bij het WSP krijg ik regelmatig de vraag wat er allemaal voor werk is en of er een kijkje bij een bedrijf kan worden genomen. Ik dacht: laten we deze vragen in een klein groepje gaan beantwoorden. Werkgevers en kandidaten kunnen dan gelijk kennismaken én nagaan of er een match is. Zo creëren we voor beide partijen mooie kansen.”

Zo gezegd, zo gedaan. Op 14 maart werd het spits afgebeten door 6 jongeren. Op deze Dag van de 1000 voorbeelden kregen zij de unieke kans een kijkje te nemen achter de schermen bij vier partners van Kom’mit.

Wethouder en L1 besteden aandacht aan de Dag van de 1000 voorbeelden

De dag startte om 08.00 met een stevig ontbijt bij Vixia. Daarna volgde onder begeleiding van Richard en Daphne (consulent Jongerenloket) een roadtrip door de Westelijke Mijnstreek in een taxibus van Claessens Personenvervoer. Onderweg werden pitstops gemaakt bij SGL (“wow, indrukwekkend”), Hutten catering op de Bright Land Campus (“wat een mooie omgeving en wat een heerlijke koekjes”), R. Janssen Schoonmaak (“wanneer kan ik hier beginnen?”) en Microz. Bij Microz maakten zowel wethouder Sociale zaken Felix van Ballegooij (“hier wil ik wel werken, en wat doet een wethouders trouwens?”) als L1 opwachting om stil te staan bij deze bijzondere dag.


https://l1.nl/l1mburg-centraal-blij-met-een-werknemer-met-beperking-148507/
Check desbetreffend item bij Microz om 03:55.

“Dit is echt wat jongeren nodig hebben.”

Aan het eind van de dag werd de balans opgemaakt. Wat de jongeren ervan vonden? “Een dikke 8!” Al met al een indrukwekkende en waardevolle ervaring. Tot slot een mooi compliment van de moeder van één van de deelnemers: “dit is echt wat jongeren nodig hebben, een kijkje op de werkvloer. Geweldig dat jullie dit doen!”

Meld je aan voor de volgende editie!

Na het succes van deze eerste editie, volgen later dit jaar nog 3 edities van ‘Kom’mit naar werk”. Vragen, meewerken of aanmelden? Neem contact op met Richard van Eeden via richard.vaneeden@sittard-geleen.nl

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.