Aangenaam, Ortessa is de naam. Een familiebedrijf van afvalspecialisten met een andere kijk op de branche. Waar anderen afval zien, ziet Ortessa mogelijkheden. Ortessa draagt bij aan nieuwe methodes, verrassende innovaties en frisse concepten om anders met het grondstoffenvraagstuk om te gaan. De winst die vandaag geboekt wordt, zorgt voor een onmisbare voorsprong op weg naar een schonere toekomst. Drie dochterbedrijven brengen de visie van Ortessa naar de dagelijkse praktijk, Van Kaathoven (afvalinzameling), Rondo (grondstoffenregisseur) & Valor (grondstoffenleverancier).

Ortessa hecht juist in deze transparante, digitale wereld extra waarde aan menselijke interactie en creëert daarbij graag meer werkgelegenheid voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Daarnaast brengen wij graag de voordelen van deze sociale samenwerking onder het voetlicht bij onze (potentiële) opdrachtgevers.

Op dit moment zijn er een aantal collega’s werkzaam met een afstand tot de arbeidsmarkt. Allemaal werken ze binnen hun eigen mogelijkheden. We zorgen voor de juiste taken, dragen zorg voor de juiste begeleiding en kijken naar mogelijke ontwikkeling van deze medewerkers.

Ben ontving een uitkering vanuit de Participatiewet en zocht een baan. In het Participatiebedrijf van de gemeente Sittard-Geleen werd hij begeleid in het solliciteren. Hij nam deel aan een cursus werk en kreeg intensief hulp bij het vinden van een passende baan. Na een korte periode werd deze gevonden bij Van Kaathoven, als terreinmedewerker.  

Onlangs heeft Ben in Sittard zijn tweede contract mogen tekenen bij Van Kaathoven. “Deze collega zorgt ervoor dat ons terrein er elke dag opnieuw verzorgd uit ziet en er geen afval buiten ons terrein terecht komt. Daarnaast staat hij altijd klaar om onze chauffeurs uit te helpen wanneer nodig”, aldus zijn leidinggevende Chris van Beem. Om hem nog meer allround in te zetten gaat Ben op korte termijn aan de slag om zijn heftruckcertificaat te behalen. Ben geeft aan dat hij het prima naar zijn zin heeft in zijn huidige baan. De werkzaamheden spreken hem aan en de samenwerking met collega’s ervaart hij als heel prettig. Hij krijgt veel vertrouwen vanuit zijn leidinggevende en hij wil graag aan dit vertrouwen tegemoet komen.

Ortessa is trots op deze medewerker en feliciteert Ben nogmaals met zijn contractverlenging bij Van Kaathoven en kijkt uit naar een succesvolle en langdurige samenwerking! De samenwerking tussen WSP Westelijke Mijnstreek en Ortessa kenmerkt zich door een hoge mate van wederzijdse betrokkenheid. De lijnen zijn kort en partijen weten elkaar makkelijk te vinden. De match tussen Ben en Van Kaathoven  werd dan ook vlot gemaakt, hierdoor was een geschikte medewerker op korte termijn inzetbaar, dit naar tevredenheid van alle partijen. Ortessa laat zien dat ze weten hoe ze mensen in hun kracht moeten zetten en laat hun optimaal deel uit maken van het team. Hierdoor levert hij een waardevolle bijdrage aan de bedrijfsresultaten. Uiteraard staat en valt alles bij de juiste kandidaat op de juiste plek.

Ben is een medewerker die door zijn inzet, betrokkenheid en positieve instelling een meerwaarde vormt en dit komt tot uiting in de nieuwe contractverlenging. Chapeau!