De aan de Rijksweg Zuid in Sittard gevestigde bedrijven M2trading en Mobiliteitswereld hebben van de gemeente Sittard-Geleen het certificaat Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen ontvangen.

Mobiliteitswereld is de grootste hulpmiddelenwinkel in de regio en M2trading verkoopt scooteronderdelen via internet. Eigenaar van beide bedrijven is Vincent Snijders, een jonge ondernemer, die er voorstander van is om personeel te werven met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zo werken er onder andere meerdere 60-plussers, mensen die langdurig werkloos waren, kandidaten met een WIA-achtergrond en een Sociale Werkvoorzieningstatus. Tevens bieden beide bedrijven een stageplek aan MBO-studenten.

“Dit betekent wel dat je als werkgever je personeel in het begin een goede ondersteuning moet bieden en kijken wat ze wel en niet kunnen of willen. Maar als dat eenmaal bekend is en je hebt je arbeidsproces daarop ingesteld, dan krijg je er veel voor terug,” aldus Vincent Snijders. “De werknemers voelen zich gewaardeerd en dit zien wij terug in hun inzet en loyaliteit richting ons bedrijf. Wij vinden dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans verdienen. Op deze manier doen wij als bedrijf iets terug voor de maatschappij. Een echte win-win situatie. Vandaar dat we dan ook super trots zijn dat we de MVO-erkenning hebben mogen ontvangen.”

Wethouder Felix van Ballegooij waardeert het zeer dat M2trading/Mobiliteitswereld mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans geeft. “En ik ben zeer onder de indruk van het grote aantal mensen dat Vincent Snijders op weg helpt. De MVO-erkenning is meer dan verdiend.”