In de praktijk

Geruba chocolade

Door 5 april 2017 Een Reactie

“Genieten met een zachte G!”

Stoer, ambachtelijk en puur. Bij Geruba Chocolade creëren ze kwalitatief hoogwaardige chocolade met pit. Net een tikkeltje anders en met vakmanschap hoog in het vaandel. Hun chocolatiers weten van wanten en creëren in hun atelier de mooiste, meest onweerstaanbare smaakcreaties met aandacht voor detail. Chocolade zonder grenzen, met een flinke schep passie en een snufje eigenwijs.

Mensen aansteken met enthousiasme

Het vakmanschap en de passie van de medewerkers is de grote kracht achter Geruba Chocolade. En dat enthousiasme moet gekoesterd worden. Michel Willems is als mede-eigenaar degene die zorg draagt voor het personeel en hen stimuleert en motiveert om het beste uit henzelf én uit de producten te halen. Michel is continu op zoek naar bedrijfsmatige oplossingen en procesverbeteringen om Geruba Chocolade nóg beter te maken. Van succes op het veld naar succes in het werk!

Succesvolle eerste plaatsing

Michel: “Vorig jaar heb ik contact gezocht met het WSP WM omdat ik een aantal extra mensen wilde laten starten voordat het ‘chocolade-seizoen’ (september-april) zou gaan losbarsten. Na een korte kennismaking en rondleiding is er door de werkgeversadviseur direct contact gelegd met de diverse aangrenzende gemeenten waarna een succesvolle eerste plaatsing werd gerealiseerd. De kandidaat heeft vervolgens een viertal maanden naar volle tevredenheid bij ons gewerkt, totdat zij een andere uitdaging kreeg aangeboden met meer zekerheid voor de toekomst.”
“Onlangs heb ik wederom contact gezocht met het WSP WM aangezien we op zoek waren. Onze werkgeversadviseur, Danny Vos, kon ons opnieuw een kandidate aanbieden, die voldeed aan het gestelde profiel. Na een succesvolle proefplaatsing hebben we haar een contract aangeboden en zijn wij nog altijd erg tevreden over de inzet van deze medewerkster. Voor haar zelf was het lastig om weer een geschikte baan te vinden. Maar als Geruba Chocolade hebben wij alle vertrouwen in haar gekregen, vandaar dat wij haar deze kans boden.”

Ambachtelijk chocolademaker Geruba zocht voor het ‘chocoladeseizoen’ extra medewerkers. Een opdracht waar wij enthousiast onze tanden in zetten!

Vertrouwensrelatie

“Door de gedegen voorbereiding en snelheid van handelen is er een vertrouwensrelatie ontstaan, met onze werkgeversadviseur van WSP WM,” vervolgt Michel. “Vertrouwen en kwaliteit hebben wij bij Geruba Chocolade hoog in het vaandel staan, vandaar dat we dit ook bij al onze leveranciers eisen. Wij streven altijd naar een relatie op de lange termijn en hebben dit in deze constructie gevonden.”

Over de samenwerking is Michel tevreden: “Die ervaar ik zeker als prettig. Er worden snelle en adequate reacties en oplossingen aangeboden. Er wordt vanuit de klant geredeneerd en geacteerd en dat is voor ons als Geruba Chocolade een absoluut waardevolle bijdrage. De groei die wij momenteel realiseren, is enkel tot stand gekomen dankzij onze passievolle medewerkers. We zijn daardoor erg kieskeurig bij de aanname van nieuwe medewerkers. Wij breiden ons ‘Dream Team’ zorgvuldig uit. Zo gaan we ook om met onze leveranciers, ons gevoel moet uiteindelijk goed zijn.”

Meer informatie

Heeft u vragen n.a.v. dit praktijkvoorbeeld? Neem dan contact op met de werkgeversadviseur van Geruba Chocolade: Danny Vos.