“Iedereen heeft een rugzakje. Hier accepteren we dat en dat pakt goed samen.” Directeur Fons Bisscheroux van HBI in Geleen maakt het niet uit of iemand een fysieke of mentale beperking of andere problemen heeft. De wil om te werken, vindt hij vele malen belangrijker. De fabrikant in noodverlichting werkt net daarom al vele jaren samen met het Werkgevers Servicepunt (WSP) Westelijke Mijnstreek.

Willen is kunnen, vindt Bisscheroux. En dat motto is niet zo vanzelfsprekend als je als ondernemer regelmatig personeel zoekt. “Voor we met het WSP samenwerkten, deden we een beroep op uitzendkrachten. In elke nieuwe werkkracht staken we onze energie, maar nog geen drie maanden later hielden ze het alweer voor bekeken. Ja, het is ongeschoolde arbeid en het is eenzijdig – en voor sommigen misschien saai werk – ,maar voor ons is het toch belangrijk om iemand te vinden die continuïteit en stabiliteit biedt. En dat vinden we wel in de kandidaten van het WSP.” Nu werken er 11 medewerkers in de werkplaats. Liefst 10 van hen zijn geplaatst via het WSP.

Match

Een mooi compliment voor jobcoach Matthew Peroti en zijn voorganger Rick Smeets. Hoewel Matthew tegenwoordig de juiste kandidaat matcht met HBI, kijkt Rick graag vanaf de zijlijn mee. Hij kent vanwege de jarenlange samenwerking het bedrijf zo goed, dat hij Matthew altijd met raad en daad kan bijstaan. Rick: “Al vanaf de eerste proeftrajecten steekt HBI veel tijd en energie in de kandidaten. Dat zorgt er mede voor dat er ook veel motivatie van de medewerker komt.”

Voorbeeld

Al snel komen mooie voorbeelden ter sprake. “Ik weet nog toen Remco hier startte, een jongen met autisme. We hebben onze medewerkers hier op voorbereid. Hen uitgelegd wat autisme is en waar je op moet letten. Remco kwam hier binnen en zijn ‘rugzakje’ autisme werd al snel vergeten. Hij bleek wel gevoelig voor prikkels, maar ondertussen werd hij ook de gangmaker van de groep. Hij voelde zich hier snel thuis en deed zijn werk heel goed”, vertelt Bisscheroux.

Persoonlijke groei

Beter gezegd, doet zijn werk heel goed, want Remco Paulissen (30) werkt inmiddels 12 jaar bij HBI. “En nog altijd met veel plezier”, zo zegt hij zelf. “Ik ben assemblagemedewerker. Daarnaast ben ik bezig met de opleiding kwaliteitsmedewerker en heb ik inmiddels leidinggevende taken gekregen.” Ook privé gaat het hem voor de wind. “Ik heb een mooie relatie en we hebben onlangs een huis gekocht.” Rick glundert bij het zien van Remco: “Zo mooi om te zien wat voor een persoonlijke groei deze jongeman heeft gemaakt. Ik kan echt zeggen dat hij dit te danken heeft aan zijn werk. Bovendien staat hij hierdoor nu zelfstandig in het leven.”

Sterke punten

Matthew prijst het familiaire karakter van het bedrijf. Daar houdt hij ook rekening mee als hij kandidaten matcht. “Verder kijk ik wat de kandidaten willen en kunnen, hoe gemotiveerd ze zijn, maar ook welke sterke punten iemand heeft. Dus meer kijken naar de krachten, dan naar de belemmeringen van een persoon.” Op de werkvloer kijkt Matthew ook hoe het met de kandidaat gaat. En hoe hij zich verhoudt met de collega’s. Maar ook wat een kandidaat nodig heeft om meer van zichzelf te laten zien op de werkvloer. Daar probeer ik gelijk op in te spelen.” Bij HBI werken mensen met veel verschillende achtergronden. En ze vullen zich perfect aan, zo klinkt het bij de directeur en de jobcoaches. Bisscheroux: “Het is leuk dat we een heel gemêleerd gezelschap hebben. Trouwens, iedereen heeft wel een rugzakje. Hier accepteren we dat en dat pakt goed samen.”

Hoop

HBI heeft onlangs de Brilliant Business Award gewonnen. Dat heeft mede te maken met het feit dat het bedrijf veel oog heeft voor het belang van de medewerkers. “We hebben altijd de intentie om een duurzame relatie aan te gaan met onze medewerkers. Ze aan het lijntje houden met tijdelijke contracten, daar houden we niet van”, vertelt Bisscheroux verder. Ron Janssen, chef werkplaats, beaamt de woorden van zijn baas. “De begeleiding kost veel energie. Toch zie je dat, als de balans bij mensen weg is en ze zijn een tijdje hier aan het werk, ze weer hoop krijgen.”

Vertrouwen

Manoeshjak Haroetjunjan (51) bijvoorbeeld. Zij werkt inmiddels 3 jaar bij HBI. Toen ze begon was ze erg achterdochtig, bang om te communiceren en ook nog niet taalvaardig genoeg. “Ik ben begonnen met eenvoudig werk, maar werk nu allround. Ik heb hier vertrouwen gekregen. Daardoor ben ik meer open geworden.” Ook de taalcursus heeft veel verschil gemaakt. “Ik ben helemaal veranderd. Als ik nu een foutje maak, durf ik het ook te zeggen. Dat durfde ik drie jaar geleden niet.”

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.