Eind vorig jaar is het Participatiebedrijf Sittard-Geleen gestart met de pilot training “Zo Werkt Het”. Deze is bedoeld voor statushouders en anderstaligen die qua taalniveau (nog) niet meekunnen met de reguliere training. Doel is uitstroom naar betaald werk!

Numair is een van de cursisten uit de pilot. Hij is afkomstig uit Syrië en wilde dolgraag een baan in Nederland. Het liep allemaal niet zo van een leien dakje. Welke werkgever durfde het nu aan om hem een kans te geven?

Via de training “Zo Werkt Het” is Numair goed voorbereid; zijn competenties zijn goed in beeld gebracht, zijn cv is gemaakt en hij is voorbereid op een sollicitatiegesprek en bedrijfsbezoeken. Uiteindelijk is via het WSP Westelijke Mijnstreek een match gemaakt met een werkgever.

Deze ondernemer is zelf jaren geleden als vluchteling naar Nederland gekomen en hij weet hoe moeilijk deze start kan zijn. Hij vindt het dan ook belangrijk om mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans te geven zodat zij hun plek kunnen vinden in de maatschappij. Een tolk die aangesloten is bij het Participatiebedrijf heeft geholpen met het vertalen van de details van de voorgenomen arbeidsovereenkomst.

Begin maart is Numair gestart met een proefplaatsing bij A&Z services in de functie van chauffeur/pakketbezorger voor PostNL. Een jobcoach is aangesloten om de voortgang te volgen en waar nodig bij te sturen. Deze periode is succesvol verlopen waardoor Numair -ondanks de huidige corona crisis- per 1 april 2020 een betaalde arbeidsovereenkomst heeft gekregen.

De eigenaar van A&Z Services geeft aan dat Numair aan waardevolle medewerker is  en een aanwinst voor het team. “Zeker in deze moeilijke tijd is het belangrijk om maatschappelijk te ondernemen, de samenwerking met het WSP Westelijke Mijnstreek helpt ons om deze visie te realiseren”, aldus de eigenaar.
Wij zijn heel blij voor Numair en A&Z Services en wensen hen een plezierige en langdurige samenwerking.