Op 29 oktober treedt het UWV naar buiten met haar nieuwe landelijke cijfers over de arbeidsmarkt. Dit jaar staat alles in het teken van de coronacrisis: Wat zijn de gevolgen op de Nederlandse arbeidsmarkt? UWV heeft samen met Kom’mit, Sprinc en Immens haar krachten gebundeld om voor Zuid-Limburg een dynamische online talkshow neer te zetten waarin de arbeidsmarktcijfers gepresenteerd zullen worden. We schetsen tijdens deze talkshow een beeld van de actuele situatie op de arbeidsmarkt.

Wat is de impact van de coronacrisis in Zuid-Limburg?

Hoe ontwikkelen vraag en aanbod zich en waar zit nu de mismatch?

Welke ondersteuning kunnen we samen met UWV bieden in
deze turbulente arbeidsmarkt?

Wat zijn de uitdagingen voor 2021?

Op basis van de inzichten kunnen we een beleid en actieplannen ontwikkelen met onze samenwerkingspartners in de regio’s. Het belooft een interessante talkshow te worden voor werkgevers in Zuid-Limburg. Naast de presentatie van de regionale arbeidsmarktcijfers, zal dagvoorzitter Vivian Lataster gasten uit diverse invalshoeken aan tafel ontvangen. Zo hebben we gastsprekers Gerald Ahn (Arbeidsmarktadviseur UWV), Wim Davidse (toekomstverteller en strategisch prestatie-adviseur), Manuel Stoffels (regiomanager UWV), wethouder Judith Bühler (gemeente Sittard-Geleen), lokale werkgevers en werkzoekenden. Dit en veel meer wordt aan tafel besproken op 29 oktober aanstaande. Mis het aanbod aan het einde van de talkshow niet!

Landelijke Webinar

Daarnaast attenderen wij u graag op een landelijk Webinar dat UWV op 29 oktober van 10.00 – 11.00 uur organiseert speciaal voor haar samenwerkingspartners naar aanleiding van Regio in Beeld.

Tijdens dit Webinar kunt u via de chat interactief deelnemen en vragen stellen aan Tof Thissen (directeur UWV Werkbedrijf) en Rob Witjes (hoofd arbeidsmarktinformatie UWV). U kunt zich hier aanmelden.