Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel bij de Logistieke Dienstverlener: Mainfreight Logistic Services in Born

Een filosofie die warehouse supervisor Roald Bosch kan staven met een aantal gelukkige medewerkers op de werkvloer. Zij zijn vorig jaar door het Werkgevers Service Punt (WSP) voorgedragen aan Roald en kregen zo de kans om een actieve rol te spelen op de arbeidsmarkt. Roald: “We geven mensen graag een kans, ook mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. We laten ze niet aan hun lot over. Samen met een jobcoach wordt nauwgezet gekeken welke werkzaamheden passend zijn” Voor iedere kandidaat proberen wij maatwerk te leveren. ”Onze werkgeversadviseur van het WSP heeft wekelijks contact met Roald en zijn collega’s. Daar houdt zij vinger aan de pols over de behoeften vanuit de werkgever. Aan de hand daarvan stelt ze nieuwe kandidaten voor.  “Die samenwerking verloopt prima. Ik merk dat de werkgeversadviseur ons bedrijf steeds beter kent en ook weet welke behoefte wij hebben en welke type medewerker wij zoeken voor ons bedrijf. ”

“Merendeel van de matches zijn passend geweest.  De meeste kandidaten werken er nog steeds en een enkeling heeft via het WSP een ander passend traject gekregen. De kandidaten die wij aangeleverd hebben gekregen blijken, mits een stukje begeleiding, prima bij ons te passen”, vertelt Roald. Hier is een rol weggelegd voor de Jobcoach van het WSP. Wekelijks komt een vaste jobcoach over de vloer om de werkgever en de  kandidaat te ondersteunen. Actuele issues worden wekelijks besproken en daar waar nodig bijgestuurd. Dit zorgt voor progressie op de werkvloer en vooral op persoonlijk vlak.“ Je ziet deze medewerkers helemaal opbloeien en dat is mooi om te zien.’’ aldus  Roald.

Mainfreight had in 2018 een succesvol jaar en groeit dit jaar nog verder, waarbij we een aantal kandidaten vanuit het WSP hebben laten starten “We zijn er van overtuigd dat er in de komende tijd nog een aantal kandidaten via WSP bij ons aan de slag kunnen.”

Rob Zonneveld Branch manager van Mainfreight kreeg bezoek van Wethouder Felix van Ballegooij en geeft zijn visie over de samenwerking met het Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek.

Collaboration employers service point Sittard/Geleen and Mainfreight Born

In Born we have several team members working via an employer’s service point of the municipality Sittard-Geleen. As Mainfreight Born recently opened her beautifull canteen also with team members of the employer’s service point of the municipality we invited the alderman for Social Affairs Mr. Felix van Ballegooij, Unit coordinator Employers service point Mr. Herbert Hoofwijk and Employer advisor Ms. Hanan Chihi to join us for lunch. Both Mainfreight and municipality are very happy with the collaboration. The culture of Mainfreight with a focus on social employability and the employers service point of the municipality are a future proof combination.

Wethouder Felix van Ballegooij over zijn bezoek aan Mainfreight:

“Met onze mensen van het werkgeverservicepunt een bezoek gebracht aan Mainfreight in Holtum-Noord. Gesproken met de directie en medewerkers.Een mooi bedrijf met een sociale filosofie: werknemers die samen gezond lunchen, samen delen in de winst en kansen bieden aan mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Kortom: tevreden mensen zorgen voor tevreden klanten.”

Op de foto hieronder vlnr:: Herbert Hoofwijk -Liesbeth Reyskens-Felix van Ballegooij-Hanan Chihi-Rob Zonneveld-Roald Bosch-Bron: Linkedin Rob Zonneveld

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.