Sittard-Geleen, 3 mei 2018 – Vandaag zet de gemeente Sittard-Geleen de LSB groep als werkgever in het zonnetje. De LSB groep helpt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een kans op regulier werk. Zij werkt hierbij samen met het  Werkgeverservicepunt Westelijke Mijnstreek (WSP), waarin de gemeente Sittard-Geleen vertegenwoordigd is.

Begin 2018 begon goed voor Angelo, hij kreeg een arbeidsovereenkomst bij LSB groep. Angelo is gestart met een proefplaatsing om het vak leerling plaatwerker te leren.

Het WSP werd betrokken om de proefplaatsing te realiseren, door inzet van een jobcoach. Angelo heeft altijd wat extra tijd en vertrouwen nodig heeft om met wat minder druk nieuwe werkzaamheden aan te leren. Raymond Smeets (LSB groep, P&O) zag direct dat Angelo leergierig is en graag wil. Hij had wat een beetje moeite met communiceren. Maar door voldoende aandacht en vertrouwen te geven, groeide Angelo in zijn functie als leerling plaatwerker.

Wethouder Verblakt: ’Een succes begint natuurlijk altijd met een gemotiveerde kandidaat en een bereidwillige werkgever. Maar vervolgens is de wisselwerking tussen beiden van belang. Doordat Angelo zijn grote gedrevenheid liet zien om dit tot een succes te maken, werd de inzet van de LSB Groep ook steeds groter om hem daarbij te ondersteunen en ruimte te bieden.’ 

LSB Groep wil mensen een kans bieden. Daarom biedt zij leer- werktrajecten aan met de LSB academie. Op basis van deze uitgebreide ervaring heeft ze een tip voor andere werkgevers: “hoe druk het ook is, maak er toch tijd voor…. en als het lukt geeft het extra voldoening”.

Ook het WSP heeft met de LSB groep een prettige samenwerkingspartner. Ze staan open voor verschillende kandidaten en gaan altijd het gesprek aan. Maar er is natuurlijk niet altijd een goede match. Onlangs vond er nog een constructief gesprek plaats met een statushouder. Helaas was het werk te zwaar voor deze persoon. Maar LSB Groep heeft met een positieve insteek alle mogelijkheden overwogen. Voor de betreffende persoon worden nu andere en beter passende mogelijkheden onderzocht.

Werk voor iedereen
De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht een eventuele beperking. Participatie draagt bij aan zelfstandigheid, eigenwaarde en een sociaal leven. Liefst willen we dat zoveel mogelijk mensen een reguliere, betaalde baan vinden. Maar als  dat (nog) niet mogelijk is, zijn ook een gesubsidieerde baan, beschut werk, vrijwilligerswerk of mantelzorg mogelijkheden om actief deel te nemen aan de maatschappij.