Afgelopen 15 November kwam de stichting KOM’MIT, MVO platform van de Westelijke Mijnstreek, bij elkaar in Kasteel Limbricht voor haar 6e Najaar evenement.

Tijdens de bijeenkomst waren naast partners, die zich bij de stichting hebben aangesloten, ook kandidaten aanwezig van het doelgroep register. Dit zijn kandidaten die op zoek zijn naar een baan bij een reguliere werkgever.

Ton Mans, voorzitter van KOM’MIT, opende de avond. Hij sprak over het feit dat het bestuur van KOM’MIT ernaar streeft, 100 partners aan zich te binden in 2018. Reeds hebben zich 74 partners aangesloten, de overige 26 zijn voor de Stichting een mooie uitdaging.

KOM’MIT is voornemens in 2018 meer ‘schwung en daadkracht’ te laten zien. De economie in Zuid-Limburg groeit en daar moeten we gebruik van maken.

Jerre Maas, gastspreker van dit najaar evenement, nam ons mee in zijn inspirerende programma. Op een leuke manier en met allerlei opdrachten daagde hij de aanwezigen uit, kritisch na te denken over vooroordelen en het inlevingsvermogen bij werknemers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Jerre liet ons zien dat bij het maken van een goede match bij deze werknemers allereerst adequaat geluisterd moet worden. Daarnaast is het belangrijk dat zowel werkgevers als werknemers verwachtingen naar elkaar uitspreekt.

Na deze pittige sessie volgde een moment waar partners, onder het genot van een hapje en een drankje, met elkaar konden netwerken. Uiteindelijk was het thema van dit najaar evenement dan ook “Meet and Greet”.

De catering werd ook deze avond weer verzorgd door werknemers van Vixia in samenwerking met het personeel van Kasteel Limbricht.

Kortom het was een geslaagde, leuke en inspirerende avond!