Persbericht | Sittard-Geleen, 6 april 2018 – Vandaag wordt Omnibuzz door de gemeente Sittard-Geleen in het zonnetje gezet. Ook dit bedrijf biedt werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt een kans op regulier werk. Sandra en Dominique zijn onlangs gestart bij deze werkgever en binnenkort begint ook een kandidaat uit de Wsw.

Sandra en Dominique ontvingen een bijstandsuitkering en zochten een baan. In het Participatiebedrijf werden ze begeleid in het solliciteren. Ze namen deel aan een cursus werk, terwijl ze ook hulp kregen bij het intensief zoeken naar een passende baan. Uiteindelijk is dit gevonden bij het bedrijf Omnibuzz. Ze zijn vanaf de eerste werkdag goed begeleid door hun nieuwe collega’s. Hierdoor voelden zij zich gauw op hun plek bij Omnibuzz. Binnenkort gaat er een derde kandidaat starten uit de Wsw in de functie van huismeester.

Omnibuzz ontwikkelt zich als een inclusieve organisatie waarbij mensen uit diverse geledingen en doelgroepen onderdeel uitmaken van de organisatie. Ze geven daarbij mensen die wat meer moeite hebben een passende baan te vinden, een kans op de arbeidsmarkt. Daarbij werken ze bij de invulling van vacatures graag samen met het Werkgeversservicepunt Westelijke Mijnstreek (WSP-WM) om dit te realiseren. Daarnaast willen ze ook andere lokale ondernemers (waaronder taxibedrijven) een kans geven om werkgelegenheid te genereren. Er zit genoeg potentie in deze regio, daarvan zijn ze overtuigd.

Wethouder Verblakt: ‘Dankzij de samenwerking tussen Omnibuzz en WSP Westelijke Mijnstreek hebben diverse mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt een reguliere baan gekregen. Het vergt een extra inzet van zowel Omnibuzz, de betreffende medewerker en het WSP Westelijke Mijnstreek namens de gemeente Sittard-Geleen. Maar zie hier het resultaat!’ 

Werk voor iedereen

De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht een eventuele beperking. Participatie draagt bij aan zelfstandigheid, eigenwaarde en een sociaal leven. Liefst willen we dat zoveel mogelijk mensen een reguliere, betaalde baan vinden. Maar als  dat (nog) niet mogelijk is, zijn ook een gesubsidieerde baan, beschut werk, vrijwilligerswerk of mantelzorg mogelijkheden om actief deel te nemen aan de maatschappij.