Charles Feijts Bedrijfswagens is gespecialiseerd in verkoop en serviceverlening van trucks en bedrijfswagens. CFG is een echt familiebedrijf. Ze proberen goeie banden te onderhouden met het personeel en hun partners. Daarnaast willen ze ook hun steentje bijdragen aan de omgeving door maatschappelijk verantwoord te ondernemen (MVO). Naar aanleiding van een aanbesteding vanuit de gemeente Landgraaf (waarin een Social return verplichting is opgenomen) is er een nieuwe functie gecreëerd, waar een kandidaat uit de doelgroep op geplaatst kon worden. Dat werd een allround functie als facilitair medewerker bestaande uit diverse hand- en spandiensten. Na de sollicitatie van Jawad is er gekeken hoe ze de functie verder konden concretiseren op de wensen, kennis en ervaring van deze kandidaat.

Jawad woont al zes jaar in Nederland en beheerst de Nederlandse taal goed. Hij is gestart in de horeca, heeft daarna enkele jaren bij VDL Nedcar gewerkt en zit nu helemaal op zijn plek bij Charles Feijts Bedrijfswagens in Born. Hij vertelt: “De horeca was erg stressvol en bij VDL Nedcar was het werk aan de productielijn erg eentonig. Bij CFG is het werk heel afwisselend: onderdelen brengen en halen, onderdelen uitpakken, stapelen, inboeken en soms een collega helpen in de werkplaats. Iedere dag is anders. Soms werk ik alleen in het magazijn, soms werk ik samen met collega’s. Ik vind het heel leuk om te doen!”

Directeur Georges Simons vertelt over de krapte op de technische arbeidsmarkt: “Helaas zitten we in een gevoelige sector want technische mensen zijn schaars. We hebben momenteel zo’n 28 monteurs fulltime aan het werk maar eigenlijk willen we er meer. Gelukkig heeft Jawad technische affiniteit dus kunnen we hem misschien laten instromen op de Truck-Academy van het Summa college in Helmond. Hij moet nu laten zien wat hij kan, dan kijken we over een half jaar verder.” In het team zijn ze heel blij met Jawad omdat er ook werkzaamheden worden opgepakt die er voorheen wel eens bij inschoten. En ook verder klikt het goed volgens Georges: “Jawad is een hele sympathieke gast; een zachtaardige goedzak. Hij luistert goed, hij doet zijn werkzaamheden goed en hij spreekt de taal. Dat is heel erg fijn”. Ook Aziza Bahir van WSP Westelijke Mijnstreek is erg positief over Jawad: “Het is een hele flexibele kandidaat. Hij vindt het geen probleem om dagelijks te reizen tussen Heerlen en Born. Hij heeft zichzelf goed gepresenteerd tijdens de gesprekken en kon al snel beginnen”.

Een aanbesteding vanuit de gemeente Landgraaf, maar een kandidaat van WSP Parkstad; hoe zit dat? Daniëlle Slangen, coördinator SROI legt het uit: “Dit komt door een regionaal samenwerkingsverband genaamd Perspectief Op Werk (POW) waarbij verschillende regio’s de handen ineen slaan om een succesvolle plaatsing mogelijk te maken. In dit geval is de vacature opgehaald door Aziza Bahir van WSP Westelijke Mijnstreek, en werd de beste kandidaat aangedragen door Najat Stito van gemeente Heerlen”.

Een oproep aan iedereen die thuis zit en denkt: “Een technisch beroep, dat lijkt me ook wel wat!” De vraag op de arbeidsmarkt is groot. De kansen om je om te laten scholen liggen er, maar je moet jezelf wel laten zien. Zet die stap, meld je bij ons of je consulent en laat zien wat je waard bent!

Ben jij werkgever en wil jij kandidaten zoals Jawad een kans bieden? Neem dan contact op met een van onze werkgeversadviseurs via het contactformulier op onze website.