Wist je dat WilKo Electronics, Vixia en het WSP buren zijn? Dat betekent korte lijnen. In plaats van een kopje suiker lenen zij elkaars expertise. Wij brachten een bezoek aan WilKo om te vragen hoe dat in de praktijk werkt.

WilKo is opgericht in 2012 en gespecialiseerd in elektronische oplossingen. Het betreft zeer nauwkeurig werk en doet een beroep op de fijne motoriek van medewerkers. Bij WilKo werken zowel mensen via Vixia als via het WSP.

Neem bijvoorbeeld Kitty. In 2017 is zij via het WSP bij WilKo terecht gekomen. Ze vond vanwege haar leeftijd (50+) moeilijk een baan. Die leeftijd vormde voor WilKo geen enkele belemmering. In tegendeel. Het was namelijk meteen duidelijk dat Kitty het werk in de vingers heeft en een betrouwbare kracht is.

Kitty zit helemaal op haar plek en komt met veel plezier werken. Dat geldt ook voor John, Jos en Christian. John werkt fulltime via Vixia en Jos is parttime gedetacheerd. In de ochtenden werkt Jos bij Vixia en in de middag steekt hij de handen uit de mouwen bij WilKo.

De 24-jarige Kristian volgde een zeer specifieke ICT-opleiding waar moeilijk werk in te krijgen was. Via het Jongerenloket van de gemeente kreeg hij een proefplaatsing bij WilKo aangeboden. De proeftijd is succesvol verlopen want Kristian heeft inmiddels een contract van WilKo op zak!

Directeuren Carolina en Guido de Wildt: “onze werknemers zijn loyaal, betrokken en hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoel”. WilKo ervaart het werken met mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt dan ook als zeer positief en waardevol. Graag sluiten zij af met een advies: “tegen andere werkgevers zouden we willen zeggen: focus op de talenten van mensen, niet op beperkingen. Wanneer je in mensen investeert, krijg je dat dubbel en dwars terug.”

Kitty (werknemer bij Wilko Electronics)

Jos (werknemer bij Wilko Electronics)

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.