Sittard-Geleen, 9 mei 2019 – Vandaag zet de gemeente Sittard-Geleen Van der Valk Hotel Stein-Urmond als werkgever in het zonnetje. Zij helpen werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een kans op regulier werk. Van der Valk Hotel Stein-Urmond werkt hierbij samen met het  Werkgeverservicepunt Westelijke Mijnstreek (WSP), waarin de gemeente Sittard-Geleen vertegenwoordigd is.

Eind 2018 begon goed voor Mattiwos, hij kreeg een arbeidsovereenkomst bij Van der Valk Hotel Stein-Urmond. Matiwos is gestart met een proefplaatsing om het vak leerling kok te leren.
Yvonne Cootjans van het WSP werd betrokken om de proefplaatsing te realiseren. Marscha Pfennings behartigt als jobcoach dit traject. Mattiwos heeft altijd wat extra tijd en vertrouwen nodig om met minder druk nieuwe werkzaamheden aan te leren. Dit ook vanwege de Nederlandse taal. Chef-Kok Dennis Leenders zag direct dat Mattiwos leergierig is en graag wil. Mattiwos had moeite met communiceren. Door voldoende aandacht en vertrouwen te geven, groeide Mattiwos in zijn functie als leerling kok.

Ook het WSP heeft aan Van der Valk Hotel Stein-Urmond een prettige samenwerkingspartner. Ze staan open voor verschillende kandidaten en gaan altijd het gesprek aan. Maar er is natuurlijk niet altijd een goede match. Onlangs vond er nog een constructief gesprek plaats met een jongere die een Indicatie Baanafspraak heeft. Helaas was het werk te zwaar voor deze persoon. Van der Valk Hotel Stein-Urmond heeft met een positieve insteek alle mogelijkheden overwogen. Voor de betreffende persoon worden nu andere en beter passende mogelijkheden onderzocht.

Werk voor iedereen
De gemeente Sittard-Geleen vindt het belangrijk dat iedereen mee kan doen, ongeacht een eventuele beperking. Participatie draagt bij aan zelfstandigheid, eigenwaarde en een sociaal leven. Liefst willen we dat zoveel mogelijk mensen een reguliere, betaalde baan vinden. Maar als  dat (nog) niet mogelijk is, zijn ook een gesubsidieerde baan, beschut werk, vrijwilligerswerk of mantelzorg mogelijkheden om actief deel te nemen aan de maatschappij.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Wethouder Duurzaamheid, Armoedebestrijding en Omgevingsbeleid Kim Schmitz, Directeur Van der Valk Hotel Stein – Urmond  Jasper Leschot, Hotelmanager Van der Valk Stein-Urmond Linda Harte, Personeelsfunctionaris Van der Valk Stein – Urmond Peter Hundscheidt , Werkgeversadviseur WSP Westelijke Mijnstreek Yvonne Cootjans,  Wethouder Sociale zaken en Leefbaar Wonen Felix van Ballegooij, Jobcoach en Loonwaarde-expert gemeente Sittard-Geleen Marscha Pfennings

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.