Westelijke Mijnstreek, 17 april 2019 – Onder grote belangstelling zijn dinsdagavond 16 april de Brilliant Business Awards uitgereikt.

De Diamant-Award ging naar HBI Bisscheroux, de Robijn was voor Weld Point en de Parel ging naar IZT Limburg. De ‘Diamant’, de ‘Robijn’ en de ‘Parel’ werden uitgereikt door de burgemeester van Beek, Christine van Basten-Boddin,  wethouder Natascha Wingelaar van de gemeente Stein en wethouder Pieter Meekels van de gemeente Sittard-Geleen. 

De Brilliant Business Awards is een initiatief van de gemeenten Beek, Sittard-Geleen en Stein om het bloeiende midden- en kleinbedrijf in de Westelijke Mijnstreek te eren en te waarderen. De Brilliant Business Awards werden voor de tweede keer uitgereikt om het schitterend ondernemerschap in de Westelijke Mijnstreek in de spotlights zetten.

Per categorie waren er drie genomineerden, die door een deskundige jury werden bezocht.

De Diamant Award is voor de onderneming die economisch succesvol is met ideeën, ontwerpen, producten of een bedrijfsconcept en daarmee een visitekaartje is voor de regio. De winnaar in deze categorie was HBI Bisscheroux uit Geleen, een bedrijf dat intelligente verlichtingsoplossingen produceert voor de openbare ruimte en volgens de jury al meer dan veertig jaar op een uiterst succesvolle en innovatieve manier aan de weg timmert.

De Robijn werd uitgereikt aan de onderneming die in korte tijd een belangrijke speler op de markt werd en potentieel heeft voor de toekomst. Weld Point, een lasbedrijf uit Beek. Jarenlange ervaring, een groot netwerk in de laswereld, passie voor het vak en om mensen iets te leren, een niche met volop werk, de nabijheid van een groot aantal afnemers van lasdiensten en een breed op elkaar afgestemd dienstenpakket, maakt, bij elkaar opgeteld dat er sprake is van een unieke startup, meent de jury.

De prijs in categorie Parel ging naar de meest klant- of servicegerichte onderneming in de horeca, detailhandel of dienstverlening. De winnaar in deze categorie was zorgorganisatie IZT Limburg in Elsloo, waar volgens de jury veel waarde wordt gehecht aan korte lijnen voor cliënten en medewerkers.

De uitreiking van de tweede Briljant Business Awards vond plaats in MFC De Grous in Stein. Gastspreker was Jean Gelissen (Toverland, Gepla) die zijn visie op ondernemen uit de doeken deed.

Aan het eind van de bijeenkomst lieten de sponsors Rabobank, Maastricht Aachen Airport en Door Communicatie weten dat ze ook de komende editie hun schouders onder de Briljant Business Awards zetten.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:

Beek:
Michelle Koek, communicatieadviseur gemeente Beek
Tel. 046 – 43 89 306 /  06- 11 36 78 20

Sittard-Geleen:
Maarten de Kever, bestuursondersteuner 06- 22 98 98 64. U kunt ook bellen met de perstelefoon 06-54 79 43 64 of mailen naar pers@sittard-geleen.nl.

Stein:
Paul van Alphen, communicatieadviseur gemeente Stein. Tel. 046 – 43 59 315 / 06 – 13 16 53 38

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.