In de praktijk

Woning- en projectstoffering

Door 23 april 2017 Geen Reacties

Martijn & Mike woning- en projectstoffering

Tot voor kort had Martijn & Mike Woning- en projectstoffering uit Guttecoven één persoon in dienst. Omdat het al jaren goed gaat en de opdrachten toenemen besloten eigenaren Martijn en Mike in februari 2015 om een nieuw personeelslid te gaan werven.

Het vak leren

Martijn: “Belangrijkste is dat we iemand wilde aannemen die het specifieke vak van woningstoffeerder wil leren. De bedoeling was om de kandidaat de eerste maanden als handlanger in te zetten om de motivatie en inzet te beoordelen. Vervolgens zou het vak van woningstoffeerder in de praktijk aangeleerd worden, met waar nodig een stuk theoretische scholing.”

Martijn besloot op internet te gaan zoeken en kwam op de website van het UWV terecht. “Bij het eerste telefoontje werd ik netjes doorverbonden met een werkgeversadviseur van het WerkgeversServicepunt Westelijke Mijnstreek. Er werd een afspraak gemaakt en binnen 24 uur zat ik samen met de werkgeversadviseur bij mij thuis aan tafel om de vacature te bespreken. Op deze vrijdag werd afgesproken dat ik woensdag terugkoppeling zou krijgen met betrekking tot de eerste inschatting of de match snel gemaakt kon worden.”

Woning- en projectstoffeerderij Martijn & Mike zocht een nieuwe medewerker die het vak van stoffeerder wilde leren. Binnen een week zat de perfecte kandidaat aan tafel.

Geschikte kandidaat

“Conform afspraak werd ik op woensdag gebeld met de mededeling dat er op dat moment concreet nog geen kandidaat was geselecteerd, maar dat de werkgeversadviseur graag nog twee extra dagen de tijd wilde om te zoeken. Even was er voor mij een moment van twijfel. Zou het wel gaan lukken? Gelukkig werd ik op donderdagmiddag al gebeld met de mededeling dat er een geschikte kandidaat gevonden was!”

“Op vrijdag kreeg ik de kandidaat op gesprek waarbij ik meteen het idee had dat het weleens de juiste match kon zijn. Afgesproken dat de kandidaat maandag een dag zou komen proefdraaien. De werkgeversadviseur regelde en bevestigde dit allemaal perfect. Inmiddels zijn we een paar weken verder en heb ik de kandidaat een contract van zeven maanden aangeboden. Ik had nooit verwacht dat ik zo snel een geschikte nieuwe medewerker zou vinden. Ik wil het WerkgeversServicepunt Westelijke Mijnstreek dan ook aan iedere werkgever aanraden!”

Meer informatie

Heeft u vragen n.a.v. dit praktijkvoorbeeld? Neem dan contact op met de werkgeversadviseur van Martijn & Mike Woning- en projectstoffering: Lars Offermans

contactpersoon

adviseur

be; 0987654