‘We zijn hier in een warm bad terechtgekomen’

Gerrie (61), Harry (59) en Stephanie (35) werken sinds vorig jaar bij het Veiligheidshuis Westelijke Mijnstreek. Met veel passie en plezier! En dat hebben ze te danken aan de mooie samenwerking tussen het Veiligheidshuis en het Werkgevers Service Punt (WSP). 

Stephanie, Gerrie en Harry solliciteerden vorig jaar op de vacature van parttime receptionist(e). Alledrie werden ze op de functie geattendeerd door het Werkgevers Service Punt bij het P-huis. Stephanie deed vrijwilligerswerk als receptioniste bij het P-huis, Gerrie zit in de WIA en volgde er op eigen initiatief een sollicitatiecursus. En Harry, die ook al lange tijd in de WIA zit en bij VIXIA Post werkte, werd net als Stephanie getipt door zijn participatiecoach. “Dit was een mooie kans voor mij om terug mijn eigen centjes te verdienen”, vertelt Stephanie. Ook Gerrie wilde graag weer werken. “Het was mooi dat net tijdens het volgen van de sollicitatiecursus deze vacature voorbijkwam”, vertelt Gerrie verder.

Kans

Stephanie en Gerrie kregen de baan. Harry viel helaas uit de boot. Of toch niet helemaal. “Ik was afgewezen. Maar toch heeft Joost du Croix, toenmalig teammanager OOV, iets in mij gezien. En zo werd ik in eerste instantie voor vier uur aangenomen als administratief medewerker. Honderden brieven heb ik geschreven toen ik werkloos was, maar nooit één keer kreeg ik de kans om op gesprek te gaan. Bijna had ik de moed opgegeven, dacht dat men mij toch te oud vond. Ik ben Joost enorm dankbaar dat hij wel iets in mij heeft gezien en mij deze kans heeft gegeven.”

Warm bad

Het Veiligheidshuis heeft sinds vorig jaar een flinke verandering doorgemaakt. Zo was er de verhuizing naar een grote locatie, onder één dak met de andere ketenpartners. Ook het team zelf werd uitgebreid. Stephanie, Gerrie en Harry hebben die verandering helemaal meegemaakt en mee mogen vormgeven. “We voelden ons meteen onderdeel van het team. Als we dingen zagen, mochten we tips geven. Zo zijn we in feite met z’n allen bezig geweest om alles te structureren. Daardoor voelden we ons meteen serieus genomen”, vertelt Gerrie verder. “We zijn hier in een warm bad terechtgekomen. Ik heb hier fantastische collega’s, maar ook goede ondersteuning. En die werksfeer zie je ook terug in de manier waarop de medewerkers van alle ketenpartners met elkaar omgaan.”

Connecties

Begin vorig jaar leek hun afstand tot de arbeidsmarkt nog lang, maar dat veranderde voor hen heel snel. Alledrie loven ze dan ook het werk van het WSP. Stephanie: “Sommigen ervaren het misschien als een straf, als je een traject gaat volgen bij het P-huis. Maar zij hebben juist de connecties naar werkgevers. Als je daar gebruik van kunt maken, doe dat! Want uiteindelijk wil toch iedereen zelf voor een salaris zorgen.” Gerrie is ook erg positief over de sollicitatietrainingen die worden aangeboden in het P-huis. “Het is erg zinvol. Ze kijken bijvoorbeeld opnieuw naar je cv en er worden fictieve sollicitatiegesprekken gevoerd. Daar kun je veel van leren. Ik kan het echt aanbevelen. Het is maar een kleine moeite om een paar dagen even naar de cursus te gaan.”

Vertrouwen

Coördinator Erik Duijf vindt het prettig om te horen dat Gerrie, Stephanie en Harry zich op hun plek voelen en weer werkvreugde ervaren. “Het Veiligheidshuis kijkt met een brede blik naar samenwerking. Voor ons is één plus één drie. De proef met het WSP is voor ons erg goed bevallen. Gerrie is inmiddels doorgestroomd van de receptie naar de administratie. Om het ‘gat’ bij de receptie weer op te vullen, gaan we dan ook weer met het WSP samenwerken.”

Kick

Duijf raadt het iedere werkgever aan. “Het WSP heeft gezocht naar kandidaten, heeft een voorselectie gemaakt en op basis daarvan hebben wij gemakkelijker een keuze kunnen maken. Mooi is ook dat ze tijdens het traject betrokken bleven en ons en de betreffenden medewerkers bleven ondersteunen. Er zijn veel mensen met kwaliteiten in deze doelgroep. Ze bloeien open als ze vertrouwen krijgen. Dat geeft zelfs een werkgever een kick.” Het Veiligheidshuis maakt net zoals het WSP deel uit van de gemeentelijke organisatie. Toch wist de coördinator tot vorig jaar niet precies wat het WSP allemaal doet. “Wij waren toen nog relatief onbekend met dit vakgebied. Maar nu zie ik hoe goed de gemeente dit aanpakt”, besluit hij.

Meer lezen? Klik op nieuws voor meer artikelen.